Blog

DE KRACHT VAN ONTVANGEN

Ik hoor de laatste tijd van veel mensen in mijn omgeving en die ik begeleid over hun verlangens die maar niet worden (lijken te worden) gemanifesteerd en over hun frustratie, verdriet en wanhoop. En hoe ik hier mee om ga, ben gegaan de afgelopen jaren: Na afstemming op mijn adem, hart, stilte en lichaam ontdek ik dat al mijn verlangens gerechtvaardigd zijn. Of het nu gaat over een liefdevolle en hartstochtelijke man, gelijkgestemde vrienden, meer zelfliefde en blijheid, voldoende geld, een gezellig huis in de natuur, leuke activiteiten, comfortabele auto, kernkwaliteiten enz. Kortom verlangens naar liefde en genot. Want ja dat is toch wie wij ten diepste ZIJN: liefde en genot. Ik ontdek dat om liefde en genot aan te trekken ik HART wil werken om dat in mezelf te ont-wikkelen. En ja HART werken betekent JA zeggen tegen al mijn verlangens en al mijn gevoelens van angst, verdriet, wanhoop enz. JA zeggen kan maar op 1 manier: in mijn ZIJN, mijn hart en lichaam via mijn ADEM en intentie: Ik wil MIJ ..
Lees meer..

Geplaatst door: Wilma Kruijt
11 reacties

Van nare gevoelens naar liefdevolle gevoelens

DE KRACHT VAN LIEFDEVOLLE AANDACHT Misschien ken jij dit ook wel: Ik was gister bij een dame voor een heerlijke diepgaande massage en de dame zei: 'De rechter schouder zit behoorlijk vast'. Waarop er bij mij een gedachte kwam: ik doe het dus nog niet goed genoeg (ik ben een zwakkeling). Totaal niet waar natuurlijk want dit is een aangeleerde gedachte vanuit m'n jeugd: ik moet meer m'n best doen, dat zeiden ze altijd op school. Vandaar m'n schouder.... Ik dacht gister vanuit m'n innerlijke liefdevolle ouders: ik mag dit geconditioneerde kindje omarmen met mijn adem, lichaam&hart. Heb jij ook van die nare gedachten over jezelf? Als je niet oplet blijf je die gedachten maar herhalen en je gaat je steeds slechter voelen over jezelf, een ander, je leven.... Ik oefen al jaren met mijn adem die mij in het NU (mijn hart) en in mijn lichaam houdt. En ik ken een fijne liefdevolle oefening die ik de BaarMoeder oefening noem: Ga rechtop maar wel gesteund door de rug van je zitbank zitten en voel je lichaam gedragen door de bank en je voeten door de vloer op Moeder Aarde. Leg je handen in elkaar op je onderbuik en baarmoeder en voel je buik naar voren komen bij inademen en indalen bij uitademen. Voel dit een aantal keren om goed je buik te voelen. Je kan ook nog een 'bodyscan' do..
Lees meer..

Geplaatst door: Wilma
47 reacties

Lief zijn voor elkaar

Ik realiseer me dat ik mijn hele leven op zoek ben naar wat onvoorwaardelijke liefde nu echt is. Mijn moeder was heel lief op haar manier en verlangde naar harmonie, delen en niet claimen. Mijn vader stond in zijn diepe gevoeligheid en diepe gekwetstheid totaal niet in zijn kracht en liet duidelijk merken dat ik onder alle omstandigheden lief voor hem moest zijn, ook als hij boos was moest ik lief zijn, mijn boosheid, mijn willendheid en behoeftes werden bestempeld als brutaal en egoïstisch. Zo ontstond de overtuiging dat ik geen goed mens was als ik alleen aan mezelf dacht. Het leek de norm te worden: lief zijn voor elkaar. Rekening houden met elkaars behoeften en grenzen, zo hoort dat. Ik vergat alleen (!) dat ik ook deel uitmaakte van #Elkaar#. Ik heb me daardoor te vaak ingehouden, voelde precies aan wanneer ik mijn behoeftes en irritatie in moest houden want anders deed ik een ander pijn. En dat is niet netjes..... moest ik me schamen.... En wat zou er gebeuren als ik wél mijn gevoelens en behoeftes deel en mijn grenzen aangeef. Dan gaat een ander iets voelen wat heel pijnlijk kan zijn. En dan? Dan wordt iemand uitgedaagt, uitgenodigd klinkt vriendelijker, om te gaan voelen en dat kan maar op 1 plek: het lichaam want dan voel je jezelf ipv. de 'boze' buitenwereld die ik in stand h..
Lees meer..

Geplaatst door: Wilma Kruijt/dageraadlifecoaching.nl
15 reacties
meer artikelen