DE KRACHT VAN ONTVANGEN

zondag 3 september 2017

Ik hoor de laatste tijd van veel mensen in mijn omgeving en die ik begeleid over hun verlangens die maar niet worden (lijken te worden) gemanifesteerd en over hun frustratie, verdriet en wanhoop. En hoe ik hier mee om ga, ben gegaan de afgelopen jaren:
Na afstemming op mijn adem, hart, stilte en lichaam ontdek ik dat al mijn verlangens gerechtvaardigd zijn. Of het nu gaat over een liefdevolle en hartstochtelijke man, gelijkgestemde vrienden, meer zelfliefde en blijheid, voldoende geld, een gezellig huis in de natuur, leuke activiteiten, comfortabele auto, kernkwaliteiten enz. Kortom verlangens naar liefde en genot. Want ja dat is toch wie wij ten diepste ZIJN: liefde en genot.

foto met quote

Heb je vragen?

Neem gerust contact met mij op!

Bezoek contactpagina

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Ik hou je graag via mijn nieuwsbrief op de hoogte!

bos

Ik ontdek dat om liefde en genot aan te trekken ik HART wil werken om dat in mezelf te ont-wikkelen. En ja HART werken betekent JA zeggen tegen al mijn verlangens en al mijn gevoelens van angst, verdriet, wanhoop enz. JA zeggen kan maar op 1 manier: in mijn ZIJN, mijn hart en lichaam via mijn ADEM en intentie: Ik wil MIJ <3 en iedere ervaring in m’n lichaam en hart omarmen ook al doet dat pijn; mijn pijn wil ontvangen&geaard worden in mijn lichaam om liefde en genot te kunnen manifesteren.

Ik hoor ook van mensen dat ze na een gesprek met mij zich bewust worden dat ze zichzelf steeds dezelfde verhalen vertellen: dat het allemaal zo erg is en dat het maar niet verandert. JA dat is inderdaad heel erg al die gevoelens van verdriet en frustratie. Die gevoelens willen ontvangen worden in JOU: in je hart, in je lichaam en ZIJN. Dan stoppen ook de verhalen geleidelijk want ze zijn richtingaanwijzers naar verlangens en gevoelens die (h)erkend willen worden. Dat hebben we nl. als kind zo gemist; we werden opgevoed met een heel verwarrend belonings en strafsysteem. En dat herhalen we steeds in ons zelf.

Ik begeleid ook partner-relaties

en ouder&kind relaties

Bekijk mijn blog

Voorbeeld: ik zat gisterochtend in de auto op weg naar het ziekenhuis want ik had zojuist gehoord dat mijn toch al zieke en daardoor verdrietige oom een hersenbloeding had gehad. Hij is de enige broer van mijn moeder en ik hou heel veel van hem. Ik kwam terug van de Veluwe in een vette file terecht. Ik baalde want ik wilde hem snel zien en ik weet dat hij mij ook heeeel graag wil zien. Er gingen stemmen door m’n hoofd die te maken hadden met tekort schieten want hij lag toch erg te lijden. Het drong tot me door dat het alweer natuurlijk geen toeval was dat ik in deze lange file stond want er werden gevoelens getriggerd. Gevoelens die ik in mijn jeugd ervoer tijdens de straf (geen liefde en genot) van tekort schieten. Ach….ik voelde gelijk compassie met dit welwillende meisje en realiseerde me dat ik dit meisje niet meer ben. Ik BEN van nature autonoom en heb geen schuld aan situaties buiten m’n invloedsfeer én ik mag m’n eigen behoeftes voorop stellen. Ik zeg JA tegen de ervaring die zich aandient en realiseer me wie ik ten diepste BEN: liefde, genot en plezier.

Geplaatst door: Wilma Kruijt

kinderen
bos

Contact

Heb je vragen? Aarzel niet om contact met mij op te nemen.

Bekijk contactpagina

lucht

Agenda

Wil je weten welke activiteiten er gepland staan?

Bekijk agenda

water

Blog

Bekijk zeker mijn blog voor interessante berichten.

Lees mijn blog

dageraadlifecoaching Wilmakruit@gmail.com 06 319 392 38