Genieten is liefde brengen in de materie

dinsdag 22 mei 2012

Ik las vanochtend een mooi artikel van René Diekstra. Psycholoog-onderzoeker Mihaly Csikszentmihalyi heeft 30 jaar lang onderzoek gedaan naar wat voor soort activiteiten ons het meeste geluksgevoel verschaffen. En dat zijn Autotelische activiteiten, althans zo wordt dit genoemd. Auto = oud grieks voor zelf, en telos voor doel. Autotelische activiteiten zijn activiteiten die je doet omdat ze in zichzelf bevredigend zijn en niet met de verwachting om een resultaat of doel te bereiken. Als ik naar mezelf kijk merk ik dat als ik geniet van waar ik mee bezig ben, ik dan volledig met mijn aandacht bij die bezigheid ben, of ik nou in de natuur ben, met mijn geliefde ben, met vrienden ben, aan het werk ben: genieten is aanwezig zijn, dus liefde geven aan. En alles wat liefde krijgt, verhoogt het bewustzijn. Dus meer genieten is goed voor jou, alles en iedereen!

Geplaatst door: Wilma

bos

Heb je vragen?

Neem gerust contact met mij op!

Bezoek contactpagina

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Ik hou je graag via mijn nieuwsbrief op de hoogte!

Ik begeleid ook partner-relaties

en ouder&kind relaties

Bekijk mijn blog

bos

Contact

Heb je vragen? Aarzel niet om contact met mij op te nemen.

Bekijk contactpagina

lucht

Agenda

Wil je weten welke activiteiten er gepland staan?

Bekijk agenda

water

Blog

Bekijk zeker mijn blog voor interessante berichten.

Lees mijn blog

dageraadlifecoaching Wilmakruit@gmail.com 06 319 392 38