Lief zijn voor elkaar

maandag 1 mei 2017

Ik realiseer me dat ik mijn hele leven op zoek ben naar wat onvoorwaardelijke liefde nu echt is. Mijn moeder was heel lief op haar manier en verlangde naar harmonie, delen en niet claimen. Mijn vader stond in zijn diepe gevoeligheid en diepe gekwetstheid totaal niet in zijn kracht en liet duidelijk merken dat ik onder alle omstandigheden lief voor hem moest zijn, ook als hij boos was moest ik lief zijn, mijn boosheid, mijn willendheid en behoeftes werden bestempeld als brutaal en egoïstisch. Zo ontstond de overtuiging dat ik geen goed mens was als ik alleen aan mezelf dacht. Het leek de norm te worden: lief zijn voor elkaar.

bos

Heb je vragen?

Neem gerust contact met mij op!

Bezoek contactpagina

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Ik hou je graag via mijn nieuwsbrief op de hoogte!

water

Rekening houden met elkaars behoeften en grenzen, zo hoort dat. Ik vergat alleen (!) dat ik ook deel uitmaakte van #Elkaar#. Ik heb me daardoor te vaak ingehouden, voelde precies aan wanneer ik mijn behoeftes en irritatie in moest houden want anders deed ik een ander pijn. En dat is niet netjes….. moest ik me schamen…. En wat zou er gebeuren als ik wél mijn gevoelens en behoeftes deel en mijn grenzen aangeef. Dan gaat een ander iets voelen wat heel pijnlijk kan zijn. En dan? Dan wordt iemand uitgedaagt, uitgenodigd klinkt vriendelijker, om te gaan voelen en dat kan maar op 1 plek: het lichaam want dan voel je jezelf ipv. de ‘boze’ buitenwereld die ik in stand hield door mijn verhalen daarover. Tot ik jaren geleden in mijn Lifecoach opleiding ontdekte dat míjn gevoel in mijn lichaam zetelt. Een docente zei: kom eens van die roze wolk af. En ik schrok zo dat mijn benen begonnen te bibberen. Wat een openbaring: gevoelens zitten in m’n lichaam, ik voelde mezelf! Dat werd mijn steeds meer bewuste drive: wie is Wilma echt en wat is echte liefde? Niet alleen liefde voor een ander (wat pappa me aangeleerd had) maar ook liefde voor mezelf. Ik mag volledig rekening houden met MIJN behoeftes en ja dat kan pijnlijk zijn voor een ander. En een uitnodiging om steeds dieper de verbinding met je lichaam, de kern van mijn bewustzijn in een aards leven zoals ik het ervaar, te vinden.

Ik begeleid ook partner-relaties

en ouder&kind relaties

Bekijk mijn blog

En ik BEN van nature al aardig, want geboren uit aardse materie. Daar hoef ik niet meer mijn best voor te doen want dan projecteer ik de liefde die ik van nature ben in een ‘mammarol’ naar buiten. En sta ik niet in mijn kracht.

Laten we vooral lief zijn voor ons zelf, vanuit mijn ademende hartelijke buik, de kern van mijn bestaan. Ik hoef me niet groot te houden voor een ander, dat is alleen maar verwarrend. Echte liefde is wat ik zZelf ben.

Geplaatst door: Wilma Kruijt/dageraadlifecoaching.nl

kinderen
bos

Contact

Heb je vragen? Aarzel niet om contact met mij op te nemen.

Bekijk contactpagina

lucht

Agenda

Wil je weten welke activiteiten er gepland staan?

Bekijk agenda

water

Blog

Bekijk zeker mijn blog voor interessante berichten.

Lees mijn blog

dageraadlifecoaching Wilmakruit@gmail.com 06 319 392 38