Van nare gevoelens naar liefdevolle gevoelens

zondag 7 mei 2017

DE KRACHT VAN LIEFDEVOLLE AANDACHT

Misschien ken jij dit ook wel:

Ik was gister bij een dame voor een heerlijke diepgaande massage en de dame zei: ‘De rechter schouder zit behoorlijk vast’. Waarop er bij mij een gedachte kwam: ik doe het dus nog niet goed genoeg (ik ben een zwakkeling). Totaal niet waar natuurlijk want dit is een aangeleerde gedachte vanuit m’n jeugd: ik moet meer m’n best doen, dat zeiden ze altijd op school. Vandaar m’n schouder….

foto met quote

Heb je vragen?

Neem gerust contact met mij op!

Bezoek contactpagina

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Ik hou je graag via mijn nieuwsbrief op de hoogte!

bos

Ik dacht gister vanuit m’n innerlijke liefdevolle ouders: ik mag dit geconditioneerde kindje omarmen met mijn adem, lichaam&hart.

Heb jij ook van die nare gedachten over jezelf? Als je niet oplet blijf je die gedachten maar herhalen en je gaat je steeds slechter voelen over jezelf, een ander, je leven…. Ik oefen al jaren met mijn adem die mij in het NU (mijn hart) en in mijn lichaam houdt. En ik ken een fijne liefdevolle oefening die ik de BaarMoeder oefening noem:

Ga rechtop maar wel gesteund door de rug van je zitbank zitten en voel je lichaam gedragen door de bank en je voeten door de vloer op Moeder Aarde. Leg je handen in elkaar op je onderbuik en baarmoeder en voel je buik naar voren komen bij inademen en indalen bij uitademen. Voel dit een aantal keren om goed je buik te voelen. Je kan ook nog een ‘bodyscan’ doen door met je aandacht van je hoofd naar je schouders, rug, armen, hart, buik, billen, benen, voeten te gaan totdat je alles in je lichaam voelt stromen. Dat op zich al is een dagelijkse fijne oefening.

Ik begeleid ook partner-relaties

en ouder&kind relaties

Bekijk mijn blog

Terwijl je zo zit stel je voor dat je aura, zo n 2 meter of meer als dat fijn voelt, als een baarmoeder om je heen zit. Hoe ziet je baarmoeder eruit qua kleur, beweging, geur, gevoel en andere sensaties, hoor je de vogeltjes buiten? Bloemen enz. Voel je de aarde, gras enz Of misschien voel je iets naars en blijf ademen en blijf bij dat gevoel in je lichaam. Als volwassene kun je dat nu wel omdat het bijbehorende verhaal nu niet meer gebeurt. Wat had jij als kindje graag willen horen wat jouw ouders tegen elkaar zeiden terwijl jij in de baarmoeder zit? En wat ze over jou zeggen terwijl je in de baarmoeder zit. En maak het zo fijn en liefdevol mogelijk. Dit kun je op alles toepassen: wat wil jij graag van je zelf horen wat jouw ouders door onwetendheid jou niet konden geven. Welke ouders wil jij voor je zelf zijn?

Hoe vaker je dit doet hoe beter je je gaat voelen en hoe beter je je geconditioneerde kind kunt omarmen met je adem, hart&lichaam.
Ik noem dit: de kracht van liefdevolle aandacht.

Geplaatst door: Wilma

kinderen
bos

Contact

Heb je vragen? Aarzel niet om contact met mij op te nemen.

Bekijk contactpagina

lucht

Agenda

Wil je weten welke activiteiten er gepland staan?

Bekijk agenda

water

Blog

Bekijk zeker mijn blog voor interessante berichten.

Lees mijn blog

dageraadlifecoaching Wilmakruit@gmail.com 06 319 392 38